Siirry suoraan sisältöön

Lakimies koulutus

Lakimieheksi pääseminen ei ole helppoa, sillä jokaisen lakimieheksi haaveilevan tulee suorittaa asianmukainen lakimies koulutus. Lakimieheksi opiskellaan yliopistossa, ja jokainen oikeustieteiden maisterin tutkinnon suorittanut saa käyttää lakimies-nimikettä. Opiskelemaan voi päästä joko todistusvalinnan tai valintakoevalinnan perusteella, jos hakija täyttää kaikki asianmukaiset valintakriteerit. Maisterin tutkinnon jälkeen voi halutessaan suorittaa jatkotutkinnon. Asianajajaksi haaveilevan tulee suorittaa asianajajaliiton järjestämä asianajajatutkinto, kun taas varatuomariksi pääsee vuoden kestävän tuomioistuinharjoittelun jälkeen.

lakimies koulutus
lakimies koulutus

Opintojen ohella voi päästä lakimiesharjoittelijaksi

Oikeustieteellisen alan opintoihin haetaan yhteishaun kautta. Kaikki ylioppilastutkinnon tai muun ulkomaisen asianmukaisen koulutuksen saaneet voivat hakea opiskelupaikkaa. Jokaisen hakijan tulee kuitenkin osoittaa riittävä suomen kielen taito. Jos hän on suorittanut perusopetuksen, toisen asteen koulutuksen tai jonkin muun korkeakoulukelpoisuuden antavan tutkinnon suomeksi, hänellä todetaan riittävä kielitaito. Korkeakoulujen yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen eri hakukohteeseen, joten voi itse päättää, hakeeko niistä kaikkiin vai vain osaan. Ensimmäinen toive tulee kuitenkin muistaa laittaa ensimmäiseksi. Sinulle voidaan myöntää opiskelupaikka pelkän ylioppilastodistuksen perusteella, mutta sinut voidaan myös kutsua pääsykokeisiin. Lakimies koulutuksen ohella voi päästä tutustumaan myös oikeaan työelämään harjoittelupaikan avulla. Harjoittelupaikkaa voi hakea milloin vain opintojen aikana.

Lakimiesharjoittelija pääsee oikean työn makuun

Lakimies koulutukseen lähtevältä vaaditaan tietynlaisia ominaisuuksia

  • Itsenäinen ja oma-aloitteinen työskentelykyky
  • Hyvät asiakaspalvelutaidot
  • Kyky kuunnella eri osapuolten näkemyksiä
  • Rehellinen ja lojaali
  • Hyvä kielitaito

Lakimies koulutus voi sisältää muutakin kuin kirjoista opiskelua ja tenttaamista. Opiskelijat voivat nimittäin hakea harjoittelupaikkaa opiskelujen ohelle. Työharjoittelu on loistava mahdollisuus tutustua työn moniin puoliin ja vaatimuksiin. Lakimiehen työ ei ole helppoa, ja siihen vaaditaan tietynlaisia ominaispiirteitä. Työharjoittelun lomassa huomaa nopeasti sopiiko työ omaan persoonaan vai ei. Lakimiesharjoittelijan paikkoja on tarjolla laidasta laitaan. Harjoittelupaikassa voi päästä esimerkiksi työskentelemään erilaisten yhtiö-, vero- ja sopimusoikeudellisten kysymysten parissa. Voit päästä myös tekemään erilaisia selvitystöitä ja asiakirjojen luonnostelua, jotka varmasti tuovat riittävästi haastetta. Lakimieheksi haaveilevan tulee siis pitää erilaisista haasteista ja hänellä olisi hyvä olla kunnollinen paineen- ja stressinsietokyky.

Lakimiehellä tulee olla hyvät asiakaspalvelutaidot

Opiskelu oikeustieteellisessä antaa riittävästi haastetta

Lakimies koulutus on monipuolista ja se sopii kaikille, jotka pitävät haasteista. Opinnot kestävät noin viisi vuotta, ja niiden aikana opiskelijoita valmennetaan vaativiin oikeustieteellisiin tehtäviin niin kansallisissa kuin kansainvälisissäkin organisaatioissa. Opintojen aikana voi helposti huomata sopiiko työ itselle, sillä työn makuun pääsee harjoittelun kautta. Harjoittelupaikkoja on saatavilla laidasta laitaan, joten jokainen opiskelija löytää varmasti omia mielenkiinnon kohteita vastaavan harjoittelupaikan.

Ota yhteyttä

Jos kaipaat neuvoja tai lisäapua, voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostitse 

info@teperi-law.fi